Amerikanske MTI har levert mye gromt opp gjennom årene, i samme liga som for eksempel Cigarette. Denne 48-fots spesiealbåten fra MTI er bygget etter inspirasjon fra Corvette-klassikeren ZR1, som er en ekte amerikansk muskelbil. Navnet ble dermed ZR 48, men den blir ikke serieprodusert.

Oversatt til båtverden ble dette til en 48-foter med 2 700 hestekrefter, naturlig nok med to bensimotorer fra Mercury Racing-serien på hver sine 1 350 hk.

Disse stiller med to turboer, gromme overflatedrev og rimelig grei ytelse. Forbrukstallene er ikke kjente, men ut fra vår erfaring med den type farkoster snakker vi om minst 300 liter bensin i timen på marsjfarten rundt 110 knop.

MTI ZR 48=

CORVETTE: Slik ser det ut i MTI ZR48-cockpiten. © MTI

Hele båten består hovedsakelig av karbonfiber, i tillegg til at den er spekket med masse bilinspirerte deltajer.

Legg for eksempel merke til cockpiten, som er nesten identisk med det du finner i bilen.

Skulle du bli for svett av å sitte her, så er det greit å vite at alle setene har innebygget aircondition.

Nå sirkulerer den på amerikanske bruktbørser, etter at eieren åpenbart ikke ser poenget med å ha den lenger. Prisforlangende er 1,7 millioner dollar, eller rundt 10 millioner kroner.

MTI ZR 48=

10 MILL: Har rundt 1,7 millioner dollar liggende, kan denne raske 48-foteren bli din. © MTI

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!