Askeladden lanserer C62 Xover - en "sosial" daycruiser med det som trolig er klassens største cockpit og sitteplass til hele syv personer. Båten vises frem under årets «Sjøen for alle» på Lillestrøm i mars.

Alle verdens bilprodusenter arbeider nå med plattformtenkning, altså utvikling av et optimalt "understell" som deretter får ulike påbygg ut fra kjøpergrupper og bruksområder.

Slik arbeider også Askeladdens utviklingsavdeling, ifølge en pressemelding fra verftet.

Bygget på skroget til den nylig lanserte C62 Cruiser introduseres derfor Askeladden C62 Xover.

- Et båtkonsept hvor du skal få alle daycruiserens fordeler med vindskjerming og kalesjeløsning samtidig som selve skjermen er trukket fremover for å gi maksimal plass i cockpit, opplyser Askeladden.

Askeladden C62 Xover skal videre være en lettdrevet båt med god sitteplass til familie og venner. Sete- og puteløsningene skal representere nytenkning. Disse kan arrangeres som alt fra solseng til partykrok med bord og U-sofa, eller enkel sittebenk akter som gir ekstra dekksplass til for eksempel fiske, vannsport eller annen aktivitet.

Båten er konstruert for utenbordsmotor inntil 150 HK og har et fartspotensiale på ca. 33 knop.

C62 skroget har fått en svært god mottakelse ellers i Norden, fordi den etter Askeladdens syn kombinerer plass, fart, sjøegenskaper med gunstig pris i forhold til størrelsen.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!