Den franske båtprodusenten Jeanneau har foretatt en omfattende oppgradering av sin Prestige-serie.

En av de siste var 40-foteren med navnet 400 Fly.

Turbåt med moderne formspråk

I likhet med resten av modellserien har båten fått et moderne formspråk som ikke står tilbake for konkurrentene.

Vel om bord har de plassert en sofa helt akter. Skyvedører i glass skiller salongen fra vær og vind utenfor, og gir samtidig en bedre romfølelse. En L-sofa er plassert bak førerbenken, mens en mindre toseter befinner seg på babord side av salongen.

Førerplassen ser ut til å ha god ergonomi, men førerbenken ser ut til å være litt smal for to voksne. Det betyr at man i praksis ikke har noen copilotplass i fartsretningen.

Åpent ned

En sterk trend de siste årene har vært å åpne opp mellom salongen og pantryet under dekk. Det har også Jeanneau gjort på denne båten.

Det gjør at mer lys slipper inn, og bedrer samtidig kommunikasjonen mellom salongen og kjøkkenavdelingen. Dermed kan man lage mat uten å bli usosial.

Under dekk på styrbord side er det plassert en gjestelugar. Denne ser ut til å være av tilfredsstillende størrelse, og gjestene har også et forholdsvis stort skap til rådighet.

=

ÅPEN LØSNING: Det er ikke bare i boliger at åpen kjøkkenløsning har blitt populært.

To baderom

Jeanneau har fått plass til to baderom om bord. Dette gjør at to par kan reise sammen uten å rote for mye i hverandres saker. Kabinene har direkte inngang til et av disse badene hver.

I baugen finner vi eierkabinen. Den er både stor og lys, og dobbeltkøyen virker å være lang nok for de fleste.

Flybridgen har en god styreposisjon og en stor salong. Den bakerste delen av denne fungerer også som en stor solseng. Det er også plass til tre solhungrige mennesker på fordekket.

Fra 2.650.000 kroner

Båten leveres med doble Cummins-motorer på enten 330 eller 380 hester.

Det skiller omtrent 200.000 kroner mellom de to alternativene. Med det svakeste alternativet har båten en startpris på 2.650.000 kroner.

I tillegg må man naturligvis regne med noen hundretusener i diverse ekstrautstyr.

Les også:

Fireroms til sjøs

Praktiske råtasser

Galeon med dramatisk design

=

GOD PLASS: Eierkabinen i baugen byr på mer enn nok plass.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!