Nyheten Jens 28 er svenskutviklet miljøbåt som satser på hybridløsning. Her er det rigget opp en Volvo Penta D2 med elektromotor. Skroget har mye til felles med seilbåtskroget, og det krever relativ lite energi for å komme seg gjennom vannet. Dette skal den kunne klare opp til rundt 18 knop, som er absolutt maksfart.

Det satses på helårsbruk, med tett hytte og pantry. Det er lyst og trivelig under taket, takket være store vindusflater. Hele farkosten er relativt smal, et nødvendig kompromiss for å holde forbruket nede.

Men det skal likevel gå fint å ta med seg fra seks til åtte personer om bord.

Her har konstruktøren utnyttet alle muligheter til å spare plass. Fendergarasjen er for eksempel vekk. Her satses det i stedet på en permanent løning med kraftig fenderlist.

Prisen starter på 1 255 000 svenske kroner. Vi kjenner så langt ikke til norsk importør, men ifølge konstruktøren skal en ordning ikke være langt unna.

Tekniske data

  • Lengde: 9,3 m
  • Bredde: 2,6 m
  • Deplasement: 2 200 kg
  • Motor: 75 hk
  • www.jens28.se
Jens 28=

LYST: Lyst og trivelig under tak, takket være store vindusflater. © Terje Haugen

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!