"Velferd og økonomisk utvikling bør etter logikkprinsippet gi økt lykke og mindre psykiske problemer i kongeriket Norge, men trenden er motsatt. Nasjonalpsyken er "syt og klag", det rabler for flere og flere, og NAV må trå til for dem som ramler utenfor velferdsspiralen."

Dette er et utdrag fra seileren Jarle Andhøys seneste blogg på vimennbåt.no. Noen vil kanskje mene at mannen er en løs kanon på dekk, men han lever i hvert fall som han lærer bort - i pakt med naturen.

Alt for mange mangler naturforståelse og mestring, mener Andhøy. Vi har for liten erfaring med å utfordre oss selv og lære egen kapasitet og begrensninger å kjenne.

Andhøy er for tiden aktuell med NRK-serien "Sjøsprøyt" der en gjeng "Playstation-ungdommer" fra en folkehøyskole i Troms får testet seg selv ombord i seilbåt. Han kommenterer også denne seriens mål og mening i sin ferskeste blogg.

Les Jarle Andhøys blogg her!Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!