Slovenske Elan lanserer en spennende nyhet for 2010-sesongen. Båten heter 310, og er dermed 31 fot lang. Båten er utviklet med regattaer i tankene, men det er ingenting i veien for å bruke den som turseiler. To ror sikrer at man alltid har godt grep i vannet, noe som kommer godt med ved finmanøvrering.

Kjølen er en dyp T-kjøl som stikker 1,9 meter under båten. Ror- og kjølprofil minner veldig om det som brukes i Volvo Ocean Race og America's Cup. Elan 310 kalles allerede en mini Volvo Ocean Racer, ettersom designeren Rob Humphreys har tegnet skroget som en 70-fots VOR-båt. Fribordet akter er knekkspantet, samtidig som båten er nesten fire meter bred. Det er uvanlig for en båt på denne størrelsen.

Les også: Vårens 10 viktigstste båtnyheter!

© Troels Lykke

Det er god ståhøyde under dekk, og i salongen finnes det to ordentlige soveplasser. I alt er det seks køyeplasser om bord, og akterkøyen er den største. På fire måneder har Dehler allerede solgt 30 båter, og leveringstiden er for tiden på rundt et halvt år. Masten er fra svenske Seldén og spilene er fra amerikanske Harken.

www.elan-yachts.com

Se alle våre båttester her!

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!