Importør Peter Heitmann satser nå sterkt på nye motorbåter i tillegg til seilbåtene fra det samme verftet, franske Jeanneau.

- Vi har så pass stor tro på denne modellen at vi kommer til å ta den inn. Som du kan se av konseptet er hun spesielt utviklet for nordisk bruk, forklarer Peter Heitmann hos importør Heitmann Marin AS.

Nyhet Jeanneau NC 11=

LYST: Takluken er utviklet i samarbeid med tyske Webasto. © Jeanneau

Lyst

Det er lett å forstå hvorfor, etter å ha tatt turen om bord i nyheten New Consept 11 under den 41. utgaven av båtmessen Boot 2010 i Düsseldorf . Fra lista over førsteinntrykk kan vi kort nevne at en lys og oversiktlig salong dominerer sentralt i farkosten. Vi finner samtidig gjennomtenkte løsninger som for eksempel stuvbare krakker og bakvegg som kan flyttes i sin helhet. Det kan være et godt grunnlag for langturen.

Nyhet Jeanneau NC 11=

HOVED: Her er salong og akterdekk i samme høyde. © Jeanneau

Relativt rimelig

Sammenlignet med andre nyheter i denne prisklassen er det fristende å påstå at dette er noe av friskeste messa har å by på, her snakker vi om en fra-pris på 200 000 Euro, noe som tilsvarer rundt 2 000 000 kroner med norske avgifter.

Nyhet Jeanneau NC 11=

UNDER: Her planløsninge under dekk, de har fått plass til separat toalett og dusj. © Jeanneau

Med sjøutsikt

Produktansvarlig for motorbåtene, Merry de la Poeze, sier at de rett og slett tok utgangspunkt i en leilighet med sjøutsikt, tidlig i prosjektet.

- Vi tenker oss at en leilighet som har alt på et plan er noe som kan overføres til en båt. I tillegg til det rent estetiske kan dette gjøre livet om bord lettere, sier Poeze.

Nyhet Jeanneau NC 11=

MARSJ: Denn skal få en marsjfart på rundt 25 knop. © Jeanneau

Italiensk

Og til gjøre unna designjobben har båtbyggeren hyret inn italieneren Vittorio Garroni. Men det er ikke dermed sagt at det er fritt for maritime detaljer om bord. Om vi ser nærmere på detaljene finner vi fastmontert dregg akter og en flyttbar benk akterut. Dette er med på å gjøre arealet på akterdekket lett å tilpasse til behovet. Selve hytta er plassert off-center slik at det blir brede dollbord til babord og en reserveløsning til styrbord.

Nyhet Jeanneau NC 11=

BAKVEGG: Bakveggen går på skinner, side velges etter behov. © Jeanneau

25 knop

Under dørken står det to D3 fra Volvo Penta med duoprop, noe som i dette tilfellet skal gi en marsjfart på rundt 25 knop, og en toppfart først på 30-tallet. Dermed kan den se ut til å være fornuftig motorisert.

Se også:

Den største på messa

Norske båter er pop

Nyhet Jeanneau NC 11=

KONSEPT: Dette er nye takter fra Jeanneau. © Jeanneau

Tekniske data

  • Lengde (LOA): 10,85 m
  • Bredde: 3,73 m
  • Dypgang: 0,9 m
  • Vekt: 5 610 kg
  • Drivstoffkapasitet: 700 l
  • Motor: Volvo Penta 2 x D3 200 DP
  • Pris, fra: 210 000 Euro
Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!