Tekniske data

Merke og modell: Fairline Squadron 65

Pris, kr: fra 15 millioner

Motormerke og type: 2 x MAN V10 1100 eller CAT C18 1150

Motoreffekt, hk/kW: maks 2300 hk

Produksjonsland:England

Lengde (LOA), m:20,41m

Bredde, m: 5,24 m

Byggemateriale:GAP

Vekt : 29 000 kg

Køyer: 8

Toppfart:36 knop

Mer informasjon:www.fairlinenorge.no

Det er vanskelig å beskrive en båt som Fairline Squadron 65. Den må rett og slett oppleves. Det spares ikke på så mye, noe det silkemyke skinnet i tak, skott og møbler bare er ett enkelt eksempel på. Båten har, i likhet med flere av sine britiske kolleger, en slags konservativ eleganse som betyr mørkt treverk i kombinasjon med lyse tekstiler, skinn og metalldetaljer. Det er flott uten å være skrikete overdådig, og det kjennes solid.

For seks

Båten er i hovedsak bygget for seks reisende, men det finnes også dobbeltlugar for mannskapet akter. Totalt snakker vi hele fem separate baderom, fire separate lugarer og en salong som har ambassadefunksjonalitet. I tillegg til lounge og spiseplass for til sammen 15 personer, har du en velformet og godt utstyrt bysse på salongplan. At disse er samlet her oppe betyr i praksis bedre plass til kabinene på dekket under.

Når du også har en enorm flybridge å benytte deg av, kjennes dette mer som en villa enn en båt. Fairline er ikke tegnet for triste foggy dager i den engelske kanal, men heller for et mildere Middelhavsklima. På de sørlige breddegrader er det vanskelig å tenke seg at noen vil være et annet sted enn her oppe.

Les om nye Sunseeker 60.

SONY DSC=

Fairline 65

SONY DSC=

Fairline 65

=

Fairline 65

Bygget for fart

Kravet til fart øker, også i mini-yacht segmentet opp til 80 fot. Fairline Squadron er bygget for å tilfredsstille også her. Med to Catepillar C18 dieselmaskiner som tilsammen yter 2300 hk, gjør skipet hele 36 knop på strake akslinger. Da er det verdt å få med seg at båten veier hele 30 tonn i tørrvekt. Vi snakker alstå om et godstog på havet.

Ta en titt på den lekre italienske hummerfiskeren.

=

Master kabin i nye Fairline Squadron 65. Engelskmennene nyter godt av et lavt pund. Det gjør det lettere å eksportere.

SONY DSC=

Fairline 65

Prisen? Det kommer selvsagt an på motor og annet tilbehør, men dersom du har mye under 15 millioner på konto, ville vi tuslet oss videre.

=

Fairline 65

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!