Tekniske data

Pris, kr: Fra 11 000 000

Motormerke og type: VP IPS, CMD Zeus m.fl.

Produksjonsland:England

Lengde (LOA), m:19,37 m

Bredde, m:4,95 m

Byggemateriale:GAP

Vekt uten motor, kg:-

Vekt med motor, kg:33 500 kg (full last)

Toppfart:ca. 42 kn

Soveplasser:2+2+2

Drivstofftank, l:3000 l

Vanntank, l:700 liter

Informasjon: www.sunseeker.no

Sunseeker ligger ikke på latsiden i økonomiske nedgangstider, og leverer flere nye modeller enn på lenge. Predator 54 og Portofino 48 er sammen med Predator 60 de siste og mest spennende i stallen. Vi fikk en titt om bord i sistnevnte på visningen i Genova Boat Show, og fastslår at vi kunne drept et par sommeruker i denne skuta.

Stor

Predator 60 leveres med eller uten hardtop, og en cockpit bygget for komfortabel "lounging". Stor solseng med jollegarasje er en selvfølge i denne klassen. Under dekk finner vi tre store lugarer, en av dem med to enkeltkøyer, men i motsetning til blant andre Princess V62 har ikke Sunseeker noen mannskapslugar akter. Hver lugar er uanstt utstyrt med klimakontroll og fullt TV/AV system.

Sunseeker overlater mye av interiøret til sine kunder, som kan velge farger og materialer i stor grad. Leopardfargede sengegavler og kritthvite tepper setter standarden i en overdådig utstillingseksemplar, selv om Sunseeker ligger et stykke unna den små eksebisjonistiske, italienske stilen.

Motorvalg

Også når det kommer til motor har kundene valgmuligheter. 60 leveres både med Volvo IPS, Zeus eller Arnesondrev. Fartspotensialet ligger opp mot 42 knop, da trolig med rundt 3000 hk i motorrommet. Prisen starter på rundt 11 millioner, men du må nok grave litt til blant lommerusket før du har alt av elektronikk, generatorer og annet tilbehør på plass.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!