Raymarines nyeste plotterserie har tatt et godt steg i brukervennlig retning, ut fra det vi kunne se da nyheten ble presentert under årets Båter i sjøen. E-serien har i tillegg til widescreen fått trykkfølsom skjerm i tillegg til vanlige knapper. Så langt virker dette egentlig både gjennomtenkt og smart for praktisk bruk om bord. Store og godt synlige knapper på en skjem er lettere å treffe om det er ruller godt, enn små knapper.

Se også: A-serien for mindre båter

Sammen igjen

Men det kanskje mest oppsiktsvekkende nyheten er at Raymarine tar turen på gjengrodde stier ved å tilby C-Maps kartografi igjen. Nå kan du med andre ord velge selv om du vil bruke Navioncis eller C-Map, som nå er i hendene på Jeppesen (leverer 95 prosent av kartene til flyflåten). Av andre høydepunkter er automatisk ruteplanlegging, som Garmin har satset på sine modeller en stund. Dette er en funksjon som den jevne båtbruker trolig vil sette pris på.

Se også: Alternativ C-serie

Utvid arsenalet

Multifunksjonsskjermen har ellers en mengde tilkoblingsmuligheter for blant annet ekkolodd, radar, AIS, instrumenter og motordata. I tillegg er det fire kamerainnganger. E-serie Widescreen kan kobles til Raymarines eget SeaTalk hs nettverk og bruke alle typer sensorer tilkoblet nettverket - også den nye lukkede HD Digitale radarantennen. E-wide-serien kommer i de samme størrelsene som C-wide: 9", 12" og 14" skjerm. Prisene er så langt ikke klare for det norske markedet, men de vil bli lagt ut hos importøren her.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!