Redningsøvelse i Oslofjorden=

Redningsøvelse i Oslofjorden © Haugen, Terje

Fra VHF-en spraker det dramatiske meldinger om båtbrann og livløse personer. Hvem gjør hva når det strømmer på med hjelpsomme båtfolk som ikke kan førstehjelp?

Dette er noen av elementene i en redningsaksjon som ellers består av et båtvelt med et ukjent antall personer i sjøen og småbåter som kolliderer i høye fart.

Les også: Garmin VHF

Livløse

Dette og mange andre utfordringer meldte seg denne uken under årets storøvelse i Oslofjorden, i regi av havnepolitiet.

Båtsesongen er for alvor i gang og Politet forbereder seg derfor med to dagers drill i sjøredning. Scenariet rommer alt fra båtkrasj med promille, motorbåt i brann og håndtering av døde, skadde og overlevende.

Se også: RIB-safari i 50 knop

Vi tok turen bak sceneteppet for se nærmere på hva redningsmannskapene skal få bryne seg på.

Redningsøvelse i Oslofjorden=

Redningsøvelse i Oslofjorden © Haugen, Terje

Realistisk

Her kan vi se at markører eller folk finner sin plass i bak holmer og skjær mens nødblussene demonstreres.

Radiotrafikken er også en del av øvelsen, hvor meldinger om både likfunn (imaginere) og folk i vannet på ulike posisjoner skal gjøre øvelsen realistisk som mulig.

Det eventfirmaet Tornado Adventures som i samarbeid med de svenske spesialistene på høyhastighetskjøring i firmaet Spectre Marine som står bak.

Sistnevnte kan blant annet skilte med erfaring fra den svenske sjøforsvarets stridsbåt 90.

Se alle våre båttester.

Proffe

- Vår rolle er å arrangere en mest mulig realistisk øvelse for politiet, forteller daglig leder Eivind Westby fra eventfirmaet New Options, som er en del av Tornado Adventures.

- Selve målsettingen med øvelsen er at politiet skal få øve seg på intern kommunikasjon under slike forhold samt å lede personell på plass, avslutter Andreas Isaksson fra Spekte Marine.

Redningsøvelse i Oslofjorden=

Redningsøvelse i Oslofjorden © Haugen, Terje

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!