Da Sjøen for alle-messa på Lillestrøm stengte dørene på søndag, kunne besøksfasiten legges frem. I overkant av 41.000 mennesker var innom messa i løpet av de ni dagene den varte, noe som er 19 prosent færre enn fjorårets drøye 50.000.

Allikevel er både arrangøren Norboat og utstillerne storfornøyde med årets messe.

- Et flertall av våre utstillere rapporterer om salg som er høyere enn hva de hadde budsjettert og vi nådde vårt mål med 41 000 besøkende. Tatt i betraktning at besøkstallene er ned 19 prosent fra i fjor viser dette at interessen for båtliv er stor og at mange nå har benyttet sjansen til å gjøre veldig gode kjøp. Jeg er positivt overrasket og det befester Sjøen for alle sin posisjon som landets desidert viktigste markedsplass og utstillingsvindu for fritidsbåter, sier Erlend Prytz som er adm.dir for Norboat.

Flere utstillere rapporterer om godt salg, og noen har også solgt bedre i år enn de gjorde i fjor. Det kan ha sammenheng med at folk har fått med seg at det er mange gode tilbud om dagen, og når messerabatter blir trukket fra priser som allerede er lave blir det ekstra gunstig å kjøpe båt.

Yamaha Motor Norge er en av utstillerne som var storfornøyde. De selger båter som Yamarin, Grandezza, finnmaster og Buster i tillegg til Yamaha-motorer.

- Vi har skrevet flere kontrakter i år enn vi gjorde i fjor, og har mange saker på gang som skal følges opp etter messen. Det har selvfølgelig vært gode tilbud på messen på noen 2008-modeller, og samtlige av våre forhandlere har slike tilbud frem til påske. Så det finnes fremdeles muligheter for et kupp, sier Henrik Thaulow i Yamaha Motor Norge.

I tillegg til nye båter, var det stort fokus på sikkerhet under årets messe. Det ble arrangert både kurs og eksamen i båtførerprøven, og hele 100 mennesker gikk opp til eksamen i løpet av messa.

Les også:

Båtnyheter du har råd til

Tidenes største båttest

Historisk miljøpris

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!