=

Kort sagt:

+ Bra akselerasjon

+ Moderat støynivå


- Middels toppfart

Selva 115 er en teknisk tvilling av Yamaha F115, og er en firesylindret firetakter med sylindervolum på 1741 cm3. Den veier 188 kilo, og har fire ventiler pr. sylinder og doble overliggende kammer.

På tross av de tekniske likhetene er det forskjeller i testresultatene mellom Selva og Yamaha. Årsaken er nok forskjellige propeller - henholdsvis 19 tommer aluminium (Selva) og 21 tommer stål. Selva 115 klokker inn på 39,6 knop i toppfart, 1,5 knop etter Yamaha. I forbruksmålingene ligger Selva på et snittforbruk på 0,8 l/Nm.

En mer lettdreven propell gir Selva fordeler i akselerasjonsøvelsene fra stilleligge, og motoren ligger tett på Suzuki som er bestemann i denne kategorien. Med et gjennomsnittlig støynivå på 83 dBA gjør Selva et greit inntrykk på ørene, og holder seg med unntak av mer støy enn de øvrige ved 10 knop i et godt midtfelt.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!