=

Tohatsu 115 TLDI kom på markedet i 2007 og er en totakter med fire sylindre og et sylindervolum på 1768 cm3. Den baserer seg på den gamle forgassermotoren med 120 hk, men har nå direkte bensininnsprøytning. Vekten ligger på 178 kilo.

I fartsøvelsen tar Tohatsu en knepen seier. 41,2 knop er 0,1 knop foran Mercury 115 Optimax. Litt svakere gjør Tohatsu det i forbruksmålingen, men 0,85 l/Nm i snitt er såpass tett på de øvrige at det ikke spiller noen stor rolle i det daglige. Motoren er ganske tørst i ytterpunktene av måleområdet, men oppnår pene forbrukstall mellom 20 og 35 knop.

Merkelig nok har motoren problemer med å hevde seg i akselerasjonsøvelsene. Den er langsomst fra 0 til 15 og 0 til 25 knop, noe som gjør den minst egnet til vannsport. Den er litt sprekere for eksempel fra 25 til 35 knop, og har dermed litt mer å by på i toppen av turtallsregisteret. Motoren er blant de mest støyende i testen med 84 dBA, og er den eneste der vi ser 90-tallet på toppfartsmåling.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!