=

Kort sagt:

+ Bra akselerasjon

+ Godkjent toppfart

+ Jevnt forbruk


- Støynivå i planingsfart

Suzuki DF115 kom på markedet i 2001 og er en firesylindret rekkemotor på 1950 cm3, med fire ventiler pr. sylinder og doble overliggende kammer. Vekten ligger på 189 kilo. Suzuki-motoren er utviklet spesielt for marinebruk, og baserer seg ikke på en bilmotor.

Motoren biter bra fra seg i toppfartsøvelsen, og lander på 40 knop. Selv om det skiller relativt lite mellom motorene i forbruk, er Suzuki blant de bedre med sitt snitt på 0,81 l/Nm. Den har et jevnt forbruk gjennom hele fartsregisteret, uten spesielle utslag.

Suzuki DF115 er samlet sett den raskeste av motorene i akselerasjonstestene, og kjennes livlig både fra start og når det akselereres oppe i fart. Like bra er ikke motoren på støytestene: med et snittresultat på 84 dBA er den blant de svakeste. Den er ok på lav fart, men støyer en del mer enn vi liker i marsjfartområdet og på toppfart.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!