Den innebygde nødpeilesenderen - kombinert med et peileapparat om bord - gjør Secumar Scout til en tryggere redningsvest for langseilere og andre som ferdes mye på sjøen, fikk vi opplyst under utstyrsmessen i Amsterdam.

Flyter riktig vei

Senderen sitter montert vestens spesielle "lunge", kalt 3D, som visstnok skal sikre at du flyter riktig vei om du havner i sjøen. Oppdriften er oppgitt til 290 Newton, vel 20 over det som er standard.

Nødpeilesenderen bruker de samme frekvensene som vanlige nødpeilesendere (EPIRB), slik at proffene kan finne deg om du er uheldig og havner i sjøen.

Kan skru av oppblåsning

Produsenten oppgraderer også vestene sine med en egen patent på automatikken: Med modellen Ultra AX Plus kan du nå deaktivere den automatiske utløsningen.

Dette vil nok særlig seilere vil sette pris på, for et vanlig med automatiske vester er at de kan blåse seg opp hvis du utsettes for en del sjøsprøyt.

Prisen? Den har vi dessverre ikke fått oppgitt.

For mer informasjon: www.secumar.com

Forhandler: www.viking-life.com eller www.vikingsafetyshop.com

Les også:

Stor test av redningsvester

Flyt flott

Blind til sydpolen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!