Det ble østerrikske Steyr Motors GmbH som trakk de lengste strået i kåringen Design Award Marine Equipment (DAME) på verdens største båtutstyrsmesse nylig.

Motoren som kan brukes i fire ulike tilstander, eller modus, som det heter i våre hybridtider. Motoren det er snakk om, er salig blanding av elektro og diesel. Siden den har innebygget elektromotor, forsvinner også behovet for egen startmotor. Her kan du kjøre kun elektrisk ut av havna, for så å koble inn begge deler for full fres!

Selve elektromotoren yter 7 kW ved 48 volt.

Les mer om Steyr her:

Frauscher og Steyr revolusjonerer

INNOVATIV JAKKE: Denne jakka fra Henry Lloyd vant prisen for innovativ bekledning. © Foto: Terje Haugen

I kategorien for marin elektronikk var det håndsettet med blåtann fra Cobra Electronics Europe som vant. Vi har sett på saken, og det virker praktisk om bord. Denne kobles altså til mobiltelefonen din, og ligner litt på VHF-en.

For mest innovativ bekledning ble det delt ut pris til Henri Lloyd for jakka TP2 Shadow.

I klasse for marin software var det Navionics som fikk toppe pallen med programvare beregnet for Apples mobiltelefon med innebygget GPS. Etter hva vi har erfart så langt, er dette en mulig slager til sesongen.

Les mer om vårt tidligere møte med Navionics på iPhone her.

© Foto: Terje Haugen

Prisen for beste interiørutstyr gikk til produktet The Tecma Privilege Toilet and Bidet. Som navnet røper, dreier det seg om å dekke menneskelige behov om bord.

Spesialprisene fra juryen for mest miljøvennlige produkt ble tildelt ultralydsystemet fra Blue and Green Marine Ltd. Dette er et «Hull Protection System», eller rett og slett et alternativ til bunnstoff basert på ultralyd.

Les også:

Rått og lekkert i Genova

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!