Når båten heises på land og en lang vinter er i anmarsj, ligger ikke alltid neste båtsesong høyest på prioriteringslisten. For de fleste av oss frister det derfor lite å bruke mer tid enn strengt tatt nødvendig på båten etter endt sesong. Mange begrenser seg til en rask avspyling under vannlinjen før presenningen rigges opp, og håper samtidig at motivasjonen atter vil komme sigende med vårsola.

Det er likevel viktig å huske at vårpussen blir betydelig enklere dersom man legger ned noen timer ekstra om høsten. Skitt og groe har en tendens til å sette seg grundig fast på skroget i løpet av vinteren, så dersom man gjør en bedre jobb ved opplag får man en lettere oppgave på våren - både fysisk og mentalt. Med relativt få grep hindrer du også at både jordslag og mugg vandaliserer interiøret i båten din. Kort fortalt har båten godt av litt stell før den ligger på land over vinteren, noe du også vil merke på lenger sikt.

Høstpussutstyret består av primer, bunnstoff, diverse skuremidler, chromefinish, epoxysparkel, verktøy på boks, diverse båtvask og poleringsprodukter med mer. © Foto: Egil Nordlien

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!