Kort sagt:

+ Gode fartsegenskaper

+ Billig i drift

+ Akseptabelt lydnivå

+ Laveste vekt


- Ingen spesielle

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Denne motoren er teknisk sett lik Mercurys 9,9 hk og begge produseres av Tohatsu. Tosylindre boltrer seg med 209 cm3, og motoren er den letteste i testen, med sine 37 kilo. Du finner beskyttelse mot varmgang, oljetrykksvarsel og fem tiltinnstillinger.

Tohatsu gjør et bra inntrykk i fartsmålingene. Den er nest raskest i toppfart med 15,2 knop, men er den som holder farten best når vi senker turtallet med 1000 og 1500 o/m. Forbruket er et snitt av målingene på toppfart, 12, 9, 6 og 4 knop. Da bruker Tohatsu 9,8 0,22 liter pr. nautisk mil, som er det laveste i testen.

Også i akselerasjonsprøven slår Tohatsu svært godt fra seg, og med 6,5 sekunder fra 0 til 12 knop, er den markert raskest i dette feltet. På støynivå gjør Tohatsu et gjennomsnittlig inntrykk, men selv med 84 dBA på toppfart, oppleves den aldri som bråkete.

Vår karakter

Se alle produkter i testen

Produktene under kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!