Grand Azur er et helt nytt båtmerke du vil kunne finne i våre hjemlige trakter i 2006. En av modellene er 33-foteren Grand Azur 33 - en slags lobsterbåt for dem som liker rolige dager på sjøen.

- Vi kaller båten "lobster light" på grunn av de moderne linjene, korrigerer salgssjef Moreno Ciotti meg.

Det er uansett ikke tvil om at det her er lagt mye vekt på utseende. Med dempet belysning og harmoniske linjer er dette en båt det er behagelig å hvile blikket på. Hvor praktisk det er med semsket skinn er en annen sak.

Kabinen er laget mest for overnatting, selv om dette nok ikke er en båt man tilbringer mange døgn i. Her er det solskinnsdager som gjelder, og den U-formede sittegruppa i cockpiten er som skapt for å nyte et bedre måltid. Her finnes selvsagt også kjøleskap, grill og vask. Foran i baugen er det laget en stor solseng der man kan hvile middag.

Førerposisjonen i Grand Azur 33 er pen, om ikke spesielt komfortabel. Men selv om båten ikke er laget for de fartsgale, skal den visstnok kunne komme opp i hele 35 knop med to Volvo Penta D4-motorer på til sammen 510 hester i motorrommet.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!