Med tettpakket modellrekke er Bavarias motorbåter som skapt for dem med tendenser til trefotssyke. Med sitt nye flaggskip, BMB 42 Sport vil kanskje også de hardest rammede få lindring for en stakket stund.

Med doble Volvo Penta IPS 400- eller 500-motorer på til sammen 590 propellhester fremstår den tolv meter lange båten som et lite monster, i hvert fall ved første møte. Innvendig ser det hele mye tryggere og mer konservativt ut, med interiør i lys mahogni. Her er det god nok takhøyde til at man kan strekke seg etter en god natts søvn i den digre hovedlugaren i baugen, eller i den store mellomkabinen. Selve salongen under dekk virker kanskje litt lang og smal, men plassen er godt utnyttet med en langsgående sofa med plass til seks personer.

Cockpiten er imidlertid ikke like tradisjonell, i hvert fall ikke dashbordet. Man kan mene ulike ting om den futuristiske designen i grå plast, men at det er praktisk - uten noe refleks fra solskinn eller sperring av utsikten - kan ingen komme fra. Ellers finnes her grill, kjøleskap og vask, syv sitteplasser rundt salongen og et par seter for den som vil holde føreren med selskap. Foran på dekk er det en stor solseng for den som vil brune seg.

Bor du i et regntungt strøk, kan du vurdere hardtop-versjonen isteden. Da stiger prisen fra drøyt 2,5 millioner til i overkant av 2,7 millioner kroner. Pluss moms, frakt og omkostninger.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!