Seiling er en av de få sportene hvor kvinner og menn kan konkurrere på like vilkår, og sporten utvider seg raskt blant damene her til lands; stadig flere jentebåter dukker opp i regattaer som Færderseilasen og mange jenter markerer seg bak roret.

Henri Lloyd var tidlig ute med å designe seilklær spesielt for damene, og har hatt flere bestselgere på samvittigheten, siden den første seiljakken ble solgt i 1986.

- Kvinnekolleksjonen til Henri Lloyd har solgt veldig bra. Vi er selvfølgelig ikke de eneste som har damekolleksjon, men tilbakemeldingene vi har fått, har vært veldig gode. Det er blant annet passformen og fargevalget som appellerer til damene. Tiden da damene tok til takke med herreklær for å seile, er for lengst over, sier Lars Erik Heibek, importør av Henri Lloyd i Norge.

Henri Lloyds nye kvinne-serie omfatter Fast-Dri, Dinghy/Sportboat, Offshore og Coastal/Inshore. I tillegg til tidligere klassiske farger, kommer plaggene nå også i "sjøblått" og "signalrødt".

- Designerne hos Henri Lloyd har jobbet med dyktige seilere for å få frem klær som er mest mulig funksjonelle for jentene, sier Heibek videre.

For mer informasjon: www.henrilloyd.com

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!