På den store båtmessen Boot 2008, viser Mochi sin nyeste kreasjon. 54-foteren kompletterer modellrekken som inntil nå har bestått av båter på 44, 64 og 74 fot.

Det utpregete retrodesignet har sitt utspring i såkalte "lobster boats" - hummer-fiskebåter - som ble brukt på den amerikanske nordøstkysten i New England-området. Det smale og dype V-bunnsskroget som Mochi har adoptert, er som skapt til å bryte gjennom den krappe og ubehagelige sjøen som er typisk for området.

Men la det ikke herske noen tvil om at Mochi er et italiensk merke. Design, fargevalg og interiørløsninger er så elegante og karakteristiske som nesten bare italienske designere kan få til. Under dekk er det tre lugarer med plass til seks personer. Standardmotorisering er to 800 hk dieselmotorer fra MAN. Det holder til en fart på 32 knop. Som ekstrautstyr kan båten leveres med et bølgestabiliseringssystem, og flybridge.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!