Klassisk og lettlest

Seiwa Seahorse: Det du trenger

Seiwa Seahorse utmerker seg med mye plass til kartbildet på skjermen og lettlest kartgrafikk.

Pluss ikon
Foto: Bjørnsen, Terje
Sist oppdatert

Seiwa Seahorse leveres i to versjoner, en med intern antenne og en med ekstern. Den kan også kobles til en ekstern ekkolodd-enhet. C-Map kartene koster ca. 2100-3200 kroner.

Også denne kartplotteren er utstyrt med en fargeskjerm med 320x240 piksler, der særlig lysstyrken er meget god. Seiwa Seahorse er en plotter det fremfor alt er enkelt å orientere seg på. Det skyldes at datafeltene i toppen av skjermen er ganske små, og at du kan stille inn plotteren slik at båtsymbolet holder drøyt 2/3 av kartbildet foran baugen, uavhengig av om du har valgt kurs opp eller nord opp. I tillegg er Seiwa Seahorse rask, også fordi den ikke benytter seg av de nyeste visningsmulighetene som tilbys i C-Map Max-kartene.

Det betyr at kartgrafikken er litt grovere enn på plottere med mer avansert skjermvisning. Imidlertid går ikke det så mye utover funksjonaliteten, for er det noe C-Map har vært gode på lenge, så er det å få fram kartvisninger der de viktigste elementene synes.

Det kan bli kludrete med mange detaljer på skjermbildet også her, men det skjer meget sjelden. Dessuten har man noen funksjoner som hjelper skipper'n underveis: Du kan stille plotteren til automatisk å vise informasjon om hindringer eller objekter du sveiper over med markøren. Og på de stikkprøvene vi gjorde, var C-Map meget bra, særlig på dybde- og merke/navigasjonsinformasjon. Dessuten kan du sette opp plotteren til å varsle deg om grunner eller andre farlige områder.

Seiwa Seahorse er utstyrt med klassiske navigasjonshjelpemidler som motorvei- og crosstrack-visning. Riktignok ikke i kombinasjon med kartvisning, men takket være fire hurtigtaster som sitter nederst på plotteren, kan du kvikt veksle mellom de ulike modusene. Når du navigerer ved hjelp av kartvinduet, har du data i feltene på toppen av skjermen, men må følge med på båtens bevegelser i forhold til rutelinjen på kartet.

Et trykk på menyknappen bringer deg inn i hurtigmenyen, mens to trykk gir tilgang til hovedmenyen. Her er det ikke så mye hokus-pokus, og valgene er lett tilgjengelige. Knappene oppe til høyre på plotteren er få og selvforklarende. Og med markør og entertast er det en enkel sak å opprette ruter eller enkeltstående veipunkter. Redigering av disse kan også gjøres fra kartet.

Med hurtig oppdatering, tydelig grafikk og gode navigasjonsfunksjoner egner Seiwa Seahorse seg bra for den som kjører langt og fort og som ikke er interessert i så mye mer enn den informasjonen man trenger for å komme trygt fram.

Denne saken ble første gang publisert 15/11 2007, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også