Den nye båten er en spennende miks av egenskaper og stilarter. Ut fra et norsk perspektiv, kunne man være fristet til å kalle båten en ny og moderne Fjord Terne-variant, men det ville ikke yte Vator 27 full rettferdighet.

Bruksområdet er i alle fall noe av det samme. Med sin lune hardtop-løsning og store aktersofa er Vator 27 egnet til skjærgårdsutflukter enten det er solskinn eller gråvær. I tillegg har den en liten kabin, som er godt nok utstyrt til å klare en overnatting for to personer. Her er det bysse og toalett, sistnevnte riktig nok ikke i et separat rom.

Skrogmessig faller Fjord Terne-sammenlikningen i fisk. Båten er i utgangspunktet utstyrt med en Cummins MerCruiser 320 hk diesel, som i kombinasjon med et dypt 23 graders v-bunnskrog sørger for en toppfart på 38 knop. Vator 27 skal i første rekke være en rask bølgedreper som sørger for komfortabel og hurtig transport, selv når været ikke er på sitt beste.

Utseendet er særeget, med moderne - nesten patruljebåt-liknende profil - og en avkuttet hekk som bringer tankene hen på mer klassiske båttyper.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!