Kort sagt:

+ Høyt fartspotensial

+ Stilig design

+ Gjennomført interiør


- Kostbar

- Lite inneplass

Hydrolift C-31 har et velbalansert, vakkert og stilig ytre; en design det er lagt både tid og ressurser i. Et sølvgrått fargevalg både på skuteside og i interiøret pynter opp. Det samme gjør ståldetaljer som fotstøtte, dashbord, badeplattform og rekker. At detaljene er eksklusive, finner vi ut under dekk: Det er ikke hver dag vi støter på et toalett i karbon.

Vi trenger heller ikke å titte lenge under motorlokket for å forstå at Hydrolift mener alvor. To Yanmar-dieseler på til sammen 540 hk, sørger for at dette går unna. Drøyt 55 knop, for å være mer presis.

Sportslig førerplass

På tross av fartspotenisalet er komfort et stikkord i C-31. Dette er en stor fartsbåt, der 2-3 personer kan nyte mer enn en langhelg om bord uten at det blir slitsomt.

Plassmessig er båten selvsagt trang til en 31-foter å være, med lav takhøyde i kabinen og begrenset køyeplass, men så er det også fartsfylte dagsturer med høy "show "-faktor som er hovedbruksområdet.

På vei ut av havna finner vi oss til rette i cockpit. Stilige alcantaratrukkede benker og behagelige førerstoler gir nødvendig komfort. Det samme gjør en tilstrekkelig solseng over motorkassen. Og hvilken førerposisjon: Sportslig kald og snobbete, men likefullt oversiktlig, gjennomtenkt og brukervennlig.

Kreftene kjennes

Med Kosterøyene og Skagerrak til babord, og en nordlig bris styrbord, er det tid for å kjenne på egenskapene. Dieselmaskinene på til sammen 540 hk er ikke spesielt besluttsomme, men når båten kommer ut av vannet, kjennes kreftene i hver fiber om bord.

Vi bykser oss fram over små bølgetopper og merker hvordan 55,5 knop merkes i magen. Likevel er det som om båten trygler om mer: Skroget danser uanstrengt, virker tørt med sine to step, og er mer enn klar for 20 knop til.

Størrelsen til tross er det mye sportslighet å spore i Hydrolift, både når det kommer til trimutslaget og håndtering. Det skal uansett mye til for å sjenere passasjerene på akterbenken. Båten er nemlig stødig nok til å tilby en "søndagsfølelse" som gjør bruksområdet større enn for en ren fartsbåt.

Tekniske data: Hydrolift C-31

  • Lengde: 9,70 m
  • Bredde: 2,50 m
  • Vekt: 2300 kg
  • Køyer: 3
  • Driv.tank: 490 l
  • Motor: 2xYanmar 6LP 270 hk diesel
  • Pris testbåt: 2 760 000 kr
  • www.hydrolift.no
Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Vår karakter

Se alle produkter i testen

Produktene under kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!