Fakta om drukning

Ferske tall fra Norsk Folkehjelp viser at 23 personer har mistet livet ved drukning så langt i båtsesongen (1. mai til 15. juli). Fra årsskiftet til nå har 41 personer omkommet ved drukning. På samme tid i fjor var tallet 61.

Du har sikkert sett dem, de åpenbart lite fortrolige med sjøen som legger til havs i små båter. De er for mange om bord, båten er for liten og de bruker ikke redningsvest, som her på bildet. At liten båt og stort hav ikke henger sammen, er noe alle ved kysten lærer før de kan gå. Her er like fullt nok en gjeng på vei ut Stavfjorden i Askvoll. Fiskestengene er klare, redningsvestene hjemme. Selv i en 32-foter er du ikke helt trygg om det skulle blåse opp her, noe det ofte gjør på disse kanter. I skrivende stund har tilsvarende småbåter forsvunnet utenfor Hitra. I april omkom fire tyskere da en tilsvarende båt kantret ved Roan på Trøndelagskysten. Det så sikkert fint ut der også, før de la ut.

PS: På sjøen er du pliktig til å hjelpe alle som kommer i havsnød.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!