Tekniske data

  • Lengde: 23 m
  • Motor: 2 x70 kW elektro og MAN Common Rail 500 eller 800 hk
  • Marsjfart: 13,5 knop
  • Toppfart: 16 knop

Feretti-fakta

  • Italienske Ferretti har 25 produksjonsfasiliteter, over 3000 ansatte. Blant disse er 90 ingeniører og designere.
  • Les mer på www.mochicraft.com

Italienske Mochi Craft lanserer i disse dager en 75-foter som skal overgå det meste i den grønne retningen. Long Range 23 som den heter er en såkalt Expedition Yacht - laget for lange opphold på sjøen. Dette er også nye takter fra Mochi som tidligere har konsentrert seg om litt andre båttyper. 23-meteren har i alt fem ulike modus for framdriften, hvor ett altså betyr null utslipp. Mochi Craft er ett av Feretti-gruppens gildeste merke, av i alt ni merker.

Se alle våre båttester her.

Selve båten har tre dekk og lugarer samt ditto rigging for å nyte sjølivets gleder. Men selve poengene med denne er at det nå blir de mulig å skli stille inn i havna ut å slippe ut så mye som ett gram eksos fra to elektromotorer som yter hele 70 kW hver i "null-utslipp-modus". I tillegg til selve framdriften er også skroget spesielt utviklet med tanke på bedre ressursutnytting, en retning innen båtverdenen som ellers går under navnet hydrodynamikk.

Båten har for øvrig konvensjonell dieselfremdrift, sammen med hybridløsninger. Det utvendige designet skal være inspirert av våre hjemlige arbeidsbåter - det vil si fiskebåter. Skuta er ellers først ute som fritidsbåt med å få sertifiseringen " Green Star Clean Energy and Clean Propulsion" fra den internasjonale skipssertifiseringsorganet RINA.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!