Grandezza 29 WA Open

Åpner opp for sommeren

Den nye Grandezza 29 WA Open lever opp til navnet. Her er alt klart for de fine sommerdagene.

Publisert Oppdatert

En av Finnmasters spennende nyheter i 2009 er Grandezza 29 WA Open. Denne båten har samme skrog og innredning under dekk som styrehyttemodellen Grandezza 29 WA (tidligere 28 WA). Det betyr separat toalettrom, pantry og køyeplass for fire, fordelt på en skråplassert dobbeltkøye i forkabin og en dobbeltkøye på tvers i midtkabinen.

Istedenfor styrehytta har man fått plass til to stoler og en sittegruppe inne i konsollen. Her sitter man fint beskyttet og en kraftig targabøyle bidrar til å gi båten et moderne preg. Plassen på akterdekket er utnyttet med sittebenker, bord og et mindre ute-pantry. Totalt sett byr Grandezza 29 WA Open på mye plass både inne og ute.

Les også:

Grandezza 26 - Skiftet ham

Test: Grandezza 23 DC - Trygg moro

Faktisk er vi fristet til å betegne den nye modellen som langt mer praktisk enn styrehyttevarianten og at nedsenkede, brede sidedekk gjør det trygt og komfortabelt å bevege seg rundt på båten.

Det moderne instrumentbordet med plass til innfelt kartskjerm kjenner vi igjen fra hyttemodellen, men man har dessverre også tatt med seg de negative detaljene fra styrehyttemodellen: De to koppholderne rett over elbryterne er der fortsatt og det er ingen god løsning. Renner kaffe og cola ned på bryterne er resultat ganske opplagt¿

Da vi testet styrehyttemodellen med Volvo Pentas D6 ga skroget et tilfredsstillende inntrykk. Det er småsporty i sin oppførsel og har fine fartsegenskaper. Motoralternativ for 29 WA Open er fra en VP D4 300, D6 på 330 eller 370 hk eller to D3-motorer på henholdsvis 2x160 eller 2x190 hk.

Les også:

Grandezza 28 WA - Lekker bruksbåt

Test: Grandezza 31 DC - Italiensk finne

Test: Finnmaster F68 DC - Trygge løsninger

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning