Marex 370 ACC

Akterkabinen er tilbake

Marex 370 ACC skal kombinere komfort med lavt forbruk og praktiske løsninger.

Publisert Oppdatert

Det er lenge siden vi har sett nyutviklede båter med akterkabin - en meget populær innretning på 70- og 80-tallets snekker og halvplanere. Akterkabinen gir Marex 370 ACC hele seks soveplasser, dessuten en åpen og sosial cockpitsalong, og en solplattform med sittemuligheter.

Vi møter en strålende fornøyd Espen Aalrud fra Marex om bord i 370 ACC, og faller ganske naturlig på plass i den store sofagruppen, som Aalrud mener vil være det naturlige samlingspunktet om bord. Espen og broren Thomas Aalrud er 2. generasjons båtbyggere. De har vært med på oppturer og nedturer i bransjen siden midten av 70-tallet.

- Dette har vi aldri sett maken til, forteller Espen og skuer utover et interiør de har lagt vekt på skal være i miljøvennlige materialer, blant annet kokt ask.

- Ingen båtkriser har kommet så brått og stukket så dypt, sier han.

Les også:

Fransk skjønnhet

Denne båten er et smykkeskrin

Båtopplevelse på første klasse

FAMILIEFART: Marex 370 ACC har en marjsfart på 25 knop, og en toppfart på rundt 30. Det burde holde for de aller fleste familier.

FAMILIEFART: Marex 370 ACC har en marjsfart på 25 knop, og en toppfart på rundt 30. Det burde holde for de aller fleste familier.

Derfor betyr prisen European Powerboat of the Year 2009 i klassen opp til 40 fot mye for Marex. Ikke minst når man i internasjonal sammenheng er en liten norsk båtbygger, er det godt å ha noe ekstra å slå i bordet med. Særlig når noen av utfordrerne er størrelser som Bénéteau og Sealine.

- Vi håper markedet tar seg opp i løpet av 2009, sier Espen Aalrud. Det tærer hardt på reservene med dagens stillstand i båtsalget.

- Til vår fordel taler det at vi har en helt nyutviklet, pen og praktisk båt på programmet når kundene igjen tør å satse på båt, sier Aalrud.

Båten drives av en enkel motor med strak aksel med marsjfart på ca. 25 knop. Det gir et lavt dieselforbruk og rimeligere innkjøpspris på båten, sier Aalrud. For de fleste familier er en marsjfart på 25 knop en akseptabel hastighet for feriebruk i en båt av denne størrelse. Båten har likevel toppfart på opp mot 30 knop.

På spørsmål fra Klikk Båt om hva Marex er mest fornøyd med i den nye modellen, er han klar i sin sak:

- Designet. Det er ikke lett å lage en pen båt med akterkabin, men akkurat det synes jeg vi har fått til.

Les også:

Elegante løsninger

Polsk verdensnyhet i to versjoner

Råtøff verdenspremiere

Den heftigste messebåten

PRAKTISK BADEPLATTFORM: På badeplatformen finner du også en benk - så du kan sitte og følge med på ungene når de bader.

PRAKTISK BADEPLATTFORM: På badeplatformen finner du også en benk - så du kan sitte og følge med på ungene når de bader.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning