Absolute 72 Fly

Absolute lanserer nytt flaggskip

Med nye 72 Fly melder Absolute seg inn i den mest eksklusive båtbyggerklubben.

Pluss ikon
STØRST: Flybridgen på den Absolute 72 er tegnet for å være blant markedets største.
STØRST: Flybridgen på den Absolute 72 er tegnet for å være blant markedets største. Foto: Italmarin
Sist oppdatert

I 2001 solgte Gobbi-familien sitt livsverk og båtmerke ved samme navn til Azimut-Benetti Gruppen, som i sin tur omdøpte båtene fra Gobbi til Atlantis.

Gobbiene var likevel ikke helt ferdige med båtbygging, og etablerte raskt sitt nye merke, Absolute.

Etter dette har de jobbet målbevisst med å skape et premiummerke med fokus på familie- og allværsbruk, og har i dag flere HT og flybridgemodeller på hele ni forskjellige skrog.

Nå lanseres den hittil største og mest påkostede modellen så langt: Absolute 72 Fly er en miniyacht som for alvor kommer til å ta italienerne inn i det mest prestisjetunge maritime selskap i Europa, sammen med produsenter som blant annet Azimut, Ferretti, Riva og Sunseeker.

STILREN: Absolute 72 Fly, som lanseres i vår, skal bli en stilren, elegant og praktisk 72 foter med hele fire lugarer og tre store bad.
STILREN: Absolute 72 Fly, som lanseres i vår, skal bli en stilren, elegant og praktisk 72 foter med hele fire lugarer og tre store bad. Foto: Italmarin

Egen stil

Absolute brukte noen år på å "finne seg selv", med til tider dristige interiørvalg og ekstravagante materialer. Nå har imidlertid båtprodusenten funnet både stil og tyngde, noe nykommeren 72 fly er et nytt eksempel på.

Når det denne gangen dreier seg om lengder over 70 fot, viser Absolute at de er klare for en størrelsesklasse det kreves både ressurser og erfaring å stige inn i.

- Absolute ønsker ikke å være noen lillesøster i Italia, og derfor satser de hardt i markedet opp mot 100 fot. Som privateid aktør har de lenge ligget i skyggen av Azimut-Benetti og Ferretti-gruppene. Med båter som Absolute 72 Fly vil de på sikt være ute av den skyggen, sier daglig leder Bjørn Vidar Lund hos den norske importøren Italmarin AS.

Stilren flybridge

IKKE MINST: - Absolute ønsker ikke å være noen lillesøster i Italia, og derfor satser de hardt i markedet opp mot 100 fot, sier daglig leder Bjørn Vidar Lund hos den norske importøren Italmarin AS.
IKKE MINST: - Absolute ønsker ikke å være noen lillesøster i Italia, og derfor satser de hardt i markedet opp mot 100 fot, sier daglig leder Bjørn Vidar Lund hos den norske importøren Italmarin AS. Foto: Italmarin

Absolute 72 Fly, som lanseres i vår, blir en stilren, elegant og praktisk 72 foter med hele fire lugarer og tre store bad. Salongen vil inneholde stor sofagruppe akter, spiseavdeling for åtte personer mot styrbord og stor bysse mot babord.

Flybridgen er tegnet for å være blant markedets største.

Som alltid er det lagt mye vekt på ytre design og et kjøredyktig skrog.

Absolute har siden starten sverget til Volvo Pentas IPS, noe også nye 72 Fly vil være installert med. Dermed får man både den effektive gangen i sjøen og vesentlig bedre areal under dekk enn tilsvarende båt med strake aksler.

Absolute 72 fly vil etter alt å dømme være utstyrt med motorkapasitet fra IPS 600 (2 x 435 hk).

Denne saken ble første gang publisert 12/03 2012, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også