Audi A5 Sportback

Audi feirer 100 år med ny bil

16. juli 1909 ble Audi grunnlagt av tyskeren August Horch, og det skal feires. Audi markerer denne begivenheten ved å lansere Audi A5 Sportback.

Publisert Oppdatert

Audi A5 har vært på markedet en stund, og nylig ble også den takløse varianten sluppet på markedet. Nå kommer det enda en variant av bilen som i utganspunktet var en vanlig coupé - nemlig sportback. Den følger opp trenden med firedørskupeer som ble startet av Mercedes med CLS, og som flere andre har fulgt opp - blant annet Volkswagen med sin Passat CC.

A5 Sportback kan, i motsetning til de to andre modellene med samme fornavn, skilte med fire dører og dermed et større praktisk aspekt enn coupeen og kabrioleten.

Les vår test av Audi A5 kabriolet her

Vi har også testet coupé-varianten med stor dieselmotor

Stor valgfrihet

Audi A5 Sportback kommer med 5 forskjellige motorer, og alle er godt kjent fra før. På bensinsiden kan du velge mellom den velkjente 2-liters turbomotoren på 211 hester, og den enda mer velkjente, og eldre, 3,2-liters V6-eren på 265 hester. Begge motorene leveres med firehjulstrekk som standard.

Hvis du heller vil ha dieselmotor, har du tre alternativer å velge mellom: 2,0 TDI, 2,7 TDI og 3,0 TDI. Disse motorene yter henholdsvis 170, 190 og 240 hestekrefter, og er alle velkjente fra tidligere Audi-modeller.

Hvis du vil ha firehjulstrekk og dieselmotor blir det fort dyrt. Det leveres nemlig kun i kombinasjon med 3-literen.

Større enn A4

Bilen er faktisk litt større enn A4, med sine 471 centimeter. Desginmessig ser man likevel helt klart at de er en A5 det er snakk om. Den har plass til 480 liter bagasje, og om man slår ned seteryggen har man hele 980 liter til rådighet.

Audi A5 Sportback kommer til Norge til høsten og prisene er ikke bestemt.

Se våre tester av andre modeller fra Audi

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning