8. april var fristen for å legge om fra piggdekk til sommerdekk i Sør- og Midt-Norge. Men en Kong Vinter som ikke helt vil slippe tak gjør at NAF råder folk til å vente med å legge om til sommerdekk,

- Temperaturene fremover viser nattefrost i sør. Det betyr at vann fryser i veibanen om natta og blir rene trafikkfeller. Selv om temperaturmåleren på bilen viser varmegrader ute kan det være speilblankt i skyggepartier, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Selv om det er frist for å ta av piggdekkene nå, så sier veitrafikkloven at man skal sko seg etter forholdene. Derfor kan bileierne trygt la piggdekkene være på bilen frem til våren har satt seg ordentlig.

- Utrykningspolitiet sier selv at de bruker skjønn, og at de ikke kommer til å bøtelegge bilister som kjører med piggdekk slik situasjonen er nå, sier Engebretsen.

Hasle 06052011 Jan Ivar Engebretsen NAF=

IKKE PIGG AV NÅ: Vent med å ta av piggdekkene, anbefaler Jan Ivar Engebretsen i NAF. FOTO: Egil Nordlien, HM Foto

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!