Under Vestlandets store båtmesse "Dra til Sjøs" denne uken satser Viksund ifølge seg selv hardt med verdenspremierebåten Viksund 360 St Cruz - med tre kabiner, i tillegg til lillesøster Viksund 340 St Cruz og en rekke båter fra småbåtsortimentet.

36-foteren St. Cruz 360 er flaggskipet i St. Cruz-programmet til Viksund, opprinnelig lansert i 2009. Dette skal være en stor båt i 11-metersklassen, med mye plass ombord og et stort innbydende akterdekk. I tillegg til dekksalongen bys det i nyeutgaven nå på tre separate sovekabiner, stort toalettrom med eget lukkbart dusjrom. Seks faste køyplasser hører nå med til historien.

Interiørmessig er det treverk som får dominere, noe som også skal stå i stil med resten av båten. Av trevirke kan det velges mellom lys amerikansk or eller den klassiske mørke mahognien.

Viksund 360 St. Cruz rigges med enten enkel eller dobbelinstallasjon og fast aksel, eller hekk-aggregat. Viksund operer med en marsjfart på 22-24 knop, og et forbruk på omlag to liter per mil skal kunne oppnås greit med en motor.

Viksund 360 St Cruz=

TRE: Interiørmessig er det treverk som får dominere, noe som også skal stå i stil med resten av båten. © Viksund

Nye snekker

Det satses imidlertid også hardt på navnevalget på den nye snekkelinjen. Her vil Viksund at alle som besøker messen denne uken skal få anledning til å komme med sitt forslag til hva den nye serien med snekker i fra Viksund skal hete. Navneforslagene vil kunne postes i en stor kasse på Viksunds stand A-312.

Viksund er i dag blant Norges største produsenter av lukkede flybridgebåter. St Cruz-linjen er slik verftet ser etter hvert blitt en av de mest innarbeidede merkevarenavnene i Norsk båtbransje. Viksund håper nå at publikumsfireriet til det norske folk også kan hjelpe den nye snekkelinjen frem mot ett like innarbeidet merkevarenavn. Noe som de håper vil bli husket lenge.

Etter noen tiår med cabincruisere som primærsatsningsområde er Viksund nå tilbake også som snekkeleverandør. Den første nye snekken vil lanseres på båtmessen på Lillestrøm i neste måned.

Historisk

For de som liker litt fritidsbåthistorie kan vi nevne at Viksund på sekstitallet var med på å revolusjonere norsk båtindustri, først med den legendariske «Sabbcruiseren» - som på 70-tallet ble avløst av en rekke sjøsikre snekker med skroglengde i centimeter som modellbetegnelse, fulgt av typenavn som Columbi, Goldfish, Frontier og Combi.

Viksund snekkekonkurranse=

NAVN: Viksund lager navnedugnad for den nye snekkelinjen sin. Alle kan stemme på nett. © Viksund

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!