Vi har sett nærmere på nye produkter og løsninger fra amerikanske Meguiars og tyske Holmenkol, som begge har tilsynelatende supereffektive alt-iett-løsninger til den synlige delen av båtpleien.

Referansen er Watskis (fra International) klassiske universalløsning, med separat vask, rubbing, voks og polish - noe de fleste båteiere kjenner til i en eller annen form.

Guide til vinterklar båt: Slik tar du vinteropplaget selv

Sammenligningen er basert på både tidligere og nye erfaringer med produktene, og inkluderer ikke mer vitenskapelige målinger av for eksempel holdbarhet. Å passe på at båten får jevnlig vedlikehold er regnet som godt sjømannskap, hvor vinterkonserveringen og vårpussen er skippertakene mange båteiere må igjennom hvert år.

Men hvordan skal du best ta vare på selve finishen? I båtutstyrsforretningene finnes en mengde båtpleieprodukter som kan hjelpe, men sammenhengen mellom pris og kvalitet er som kjent ikke alltid like åpenbar. Ønsket om et skinnende skrog behøver kanskje ikke bety bunnskrapt kiste og skrantende familieliv fordi du har skiftet adresse til havna. Finnes det raske og smarte løsninger?

Klikk på testene nedenfor og les vår vurdering

Les hele saken

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!