Nå er i alle fall tallenes tale klar: En spørreundersøkelse gjennomført av InFact på oppdrag fra båtbransjeorganisasjonen NORBOAT viser at nær 50 prosent av landets innbyggere er om bord i fritidsbåt i løpet av året. Det skulle igjen befeste Norge som ett av verdens mest båtglade folkeferd. President i NORBOAT, Erlend Prytz, sier i en kommentar at dette understreker nordmenns sterke tilknytning til båtlivet.

Undersøkelsen viser også at hele 56 prosent av båtfolket har blitt mer bevisst på bruk av vest de siste ti årene. Det er naturlig nok Prytz fornøyd med.

- Det er godt å se at folk flest er mer oppmerksomme på bruk av flyteplagg enn tidligere. Det kan ikke gjentas ofte nok hvor viktig det er å bruke vesten som allerede er lovpålagt å ha om bord. Den har liten nytte hvis den ikke brukes, forteller Prytz.

Kan du promillereglene på sjøen?

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!