På en bilutstilling i Australia for fire år siden dukket Lexus opp med et stilstudie som vekket mye oppmerksomhet. Konseptet LF-LC hadde et såpass radikalt utseende at vi regnet med å aldri se det i produksjon. Men nå har Lexus realisert drømmebilen, og drivkraften skal ifølge bilprodusenten vært den massive oppmerksomheten som LF-LC fikk.

LC 500 heter produksjonsmodellen av LF-LC, og den hadde nylig verdenspremiere på bilutstillingen i Detroit. Den kommer i første omgang med samme motor som den mindre RC F (se video under). Det betyr en selvpustende femliters V8-er med 477 hk og dreiemoment på 530 Nm. Men der RC F har åttetrinns automatgir kommer LC 500 med 10-trinns automat. Det er ikke utelukket at LC kan komme med en hybrid drivlinje senere.

Sammenlignet med RC F er LC 500 både lengre og bredere, men noe lavere. Den plasserer seg dermed i samme segment som BMW 6-serie og Mercedes S-klasse Coupé. LC 500 kommer til Norge neste år.

 LC 500RC F
Lengde (mm)47604705
Bredde (mm)19201845
Høyde (mm)13451390
Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!