En fornyet Mercedes E-klasse vises for første gang frem på bilutstillingen i Detroit som åpner snart, men nå har bilder av neste E-klasse lekket på nett. Ifølge Auto-Presse kommer den med en helt nye 2.0-liters diesel med 195 hk.

Innvendig har det skjedd litt av hvert. Den kommer blant annet med to skjermer, hver på 12,3 tommer, som har en oppløsning på 1920 x 720 piksler.

Nyheten som kanskje kan gjøre MB-fansen skeptiske er at nye E-klasse komme med berøringsfølsomme betjeningsknapper på rattet. E-klassen vil bli den første bilen til å integrere dette. Akkurat som overflaten på en smarttelefon, er knappene berøringsfølsomme og skal svare presist på horisontale og vertikale fingerbevegelser. Dette gjør det mulig for sjåføren å styre alle funksjoner i infotainmentsystemet på samme måte som med en smarttelefon, uten å måtte ta hendene av rattet.

Nye Mercedes E-klasse er ventet til Norge i april.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!