Honda var ganske tidlig ute med å lansere en mindre SUV/crossover. Første generasjon Honda HR-V kom allerede i 1998 og ble produsert frem til 2006. Den har i ettertid gjort seg positivt bemerket på bruktbilstatistikken.

Nå er det dags for en helt ny HR-V som er ventet hos norske forhandlere fra henholdvis månedsskiftet august/september, og medio september. Den blir en konkurrent til biler som Mazda CX-3 og Opel Mokka, men i motsetning til disse blir HR-V ikke å få med firehjulsdrift - i hvert fall ikke i første omgang.

HR-V kommer med den supergjerrige 1.6 i-DTEC-dieselen på plass og en sekstrinns manuell kasse. 1.6 har de også brukt i CR-V. Den litt hissigere bensinvarianten i-VTEC på 130 hester kommer kan også rigges med automatkasse av typen CVT.

Billigst blir HR-V med 1,5-liters bensinmotor med manuell girkasse og 130 hk. Med laveste utstyrsnivå Comfort vil den koste fra 249 900 kroner.

Rimeligste diesel (1,6 Comfort) med manuelt gir og 120 hk er priset til 264 900 kroner.

Dieselmotorene fås kun i kombinasjon med manuelt gir.  Prisen for bensinmotoren i kombinasjon med CVT-automatgir starter på 290 900 kroner

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!