Subaru Levorg er navnet på denne stasjonsvognen som kommer til Europa - og kanskje til Norge - i løpet av høsten. Den finnes per dags dato kun i Japan.

Modellen ser ganske spenstig ut, og det samme kan sies om motorutvalget som består av to bensinalternativer:  En 1,6-liters direkteinnsprøytet turbomotor som yter 170 hestekrefter og 250 Nm, samt en 2,0-liter på hele 300 hk og 400 Nm, samme motor som i Subaru WRX STI. Begge motorene kommer med Lineartronic-automatgir.

Levorg er 4,7 meter lang, 1,78 meter bred og 1,49 meter høy. Til sammenligning er nye Subaru Outback 4,81 meter lang, 1,84 meter bred og 1,60 meter høy. Levorg er basert på WRX og har samme akselavstand som WRX, altså 2,65 meter. Som andre Subaruer har den boxermotor og permanent firehjulsdrift.

Konkurrent til BMW 3-serie og Audi A4

Størrelsesmessig befinner Levorg seg i klassen med Audi A4 og BMW 3-serie. Det er grunn til å tro at dette er nærliggende konkurrenter dersom Levorg introduseres i Norge. Bagasjeromsvolumet er omtrent som i de to tyskerne, i området rundt 500 liter.

- Vi håper å lansere nye Levorg i Norge, men kan verken bekrefte eller avkrefte ennå, sier Stian Thrane, informasjonsdirektør i Subaru. Norge.

Så vidt Vi Menn Bil Top Gear forstår er det prislappen som avgjør som bilen lanseres i Norge eller ikke. Vekt og CO2-utslipp, samt hk-avgiften, er vesentlige faktorer for totalprisen. Forbruket på 1,6-literen er oppgitt til 0,6 liter per mil, ifølge Subarus japanske nettsted.

Den europeiske versjonen av Levorg vises frem på bilutstillingen i Genève i begynnelsen av mars.

Les hele saken

Se flere saker fra: Ser du din neste bil her?

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!