Det skjer saker i norsk båtbransje også, for om ikke lenge er det nemlig duket for en aldri så liten verdenspremiere for Nordkapps nye flaggskip, Nordkapp Noblesse 790. Avdukingen vil finne sted på båtmessen «Sjøen for alle», på Lillestrøm i mars.

Båten er en videreforedling av Noblesse 760, og er tilpasset den nye G2-serien fra Evinrude. Det er lagt stor vekt på optimale kjøreegenskaper og lave driftsutgifter.

Nye krefter

Men nå har verftet fått nye krefter på laget.

Primus motor i Hydrolift- og Koenigsegg, Bård Eker, har nemlig fått leke seg fritt på tegnebordet.

- Vi har lagt stor vekt på å videreforedle Nordkapps eksisterende design-DNA, opplyser Eker, som sammen med sine designere og konstruktører gleder seg til lanseringen.

Og ikke uventet er sjefen selv fornøyd også.

- Foreløpige tilbakemeldinger fra kunder og forhandlere er særdeles positive og vi har store forventninger til vår nye toppmodell, melder daglig leder i Nordkapp, Hans Petter Slang.

Nordkapp-eier Ronny Antonsen supplerer med at de første båtene ferdigstilles i disse dager på produksjonslinjen, og at flere er allerede solgt til sluttkunde.

DESIGN: Bård Eker har fått regien med Nordkapps nyeste flaggskip.

DESIGN: Fesk design fra Bård Eker hos Norkapps nyeste.

Litt her og der

Eker på sin side har utgangspunkt i 760 sin layout, der de ytterligere skal ha klart å øke rommeligheten nærmest over alt.

Designerne har lett etter å finne ekstra plass og noen centimeter her og noen centimeter der har gjort at den nye båten skal kunne oppleves enda mer romslig og komfortabel, uten at dette har gått ut over modellens sportslighet.

I tillegg har løst utstyr fått sin egen dedikerte plass, som de har designet inn gjennom en bruksanalyse for denne typen båtbruk.

– Videre gjennom hele designprosessen har vi hatt som målsetting at cockpiten nærmest skal være et stort lounge-område hvor man hvor som helst skal kunne finne en god plass, enten man ønsker å slappe av i solen, eller ha kontakt med det våte element gjennom bading eller vannsportsaktiviteter, forteller Eker.

Ifølge verftet skal Noblesse 790 befeste Nordkapp sin posisjon som leverandør av sportslige familiebåter. Båten er designet og konstruert i samme 3D-verktøy som benyttes i bilindustrien og plugger og former er CNC-frest for å oppnå bedre toleranser og optimalisert produksjonsteknikk.

PLASS: Nye Noblesse skal stille med mye plass om bord.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!