Er du en mester på å kjenne igjen biler? Eller ser du knapt forskjellen på en Alfa Romeo og en Volvo? Med denne bilquizen kan du teste egenskapene dine, basert bilder av biler som alle vises frem på bilutstillingen i Detroit, årets første bilutstilling.

Noen av bilene kommer til Norge i løpet av året, og noen av disse vil antakelig gjøre seg gjeldende på salgsstatistikken. Andre vil komme i mindre kvanta, mens atter andre neppe blir å se i det hele tatt.

Du har antakelig fått med deg at Motown er blant byene i USA som sliter mest, som følge av at en hel bilindustri nærmest er utradert. Men Detroit har vært vert for bilutstillinger siden 1907, med noen unntak som følge av andre verdenskrig.

Siden 1989 har det offisielle navnet på bilutstillingen vært North American International Auto Show (NAIAS). Utstillingen har naturlig nok et kraftig amerikanske fokus, men mange av bilene som vises frem kommer til Europa i en eller annen form.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!