Lekker Mazda kommer i produksjon

Mazda viser frem sin nye Hazumi på bilutstillingen i Geneve.

Publisert Oppdatert
Denne konseptbilen fra Mazda viser hvordan neste Mazda 2 kommer til å se ut. Bilen havner altså i samme størrelsesklasse som VW Polo, og hvis den ser ut slik som dette i produksjonsferdig stand kommer den til å gi konkurrentene en tøff match.

Designtrekkene kjenner vi igjen fra Mazda 6 og den nylig lanserte Mazda 3. Hekken er kul, med doble og sentralt plasserte eksosrør, mens fronten har nye LED-lykter.

Når Mazda 2 blir klar for lansering får den en helt ny dieselmotor på 1,5 liter. Akkurat som den større dieselmotoren på 2,2 liter går den nye 1,5-literen under navnet SkyActiv-D. Utslippene skal havne under 90 gram, og det tilsvarer drøyt 0,34 liter per mil, til tross for at bilen har en sekstrinns automat.

Mazda har jobbet mye med aerodynamikken på Hazumi. Under bilen er det små detaljer som skal motvirke turbulens, og Mazda lover at Hazumi er blant de beste i klassen når det gjelder luftmotstand.

Flere interiørdetaljer, som betjeningen til klimaanlegget, er laget av en blanding av metall og akrylmateriale. Det skal ifølge Mazda skape et lett og lekent inntrykk, men føles også som høy kvalitet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning