Kia planlegger ny Juke-utfordrer

Kia har vist de første bildene av en konseptbil som minner om en kompakt crossover i stil med Nissan Juke.

Publisert Oppdatert
Den koreanske produsenten utvider stadig sortimentet og dekker flere segmenter. Nå ser det ut som om Kias sjefdesigner Peter Schreyer har rettet siktet mot Nissan Juke og lignende modeller. På bilutstillingen i Geneve får vi vite mer om den nye modellen. De første bildene er allerede sendt ut, men de viser ikke så mange detaljer av bilen, annet enn at den får tre dører og store hjul.

Det er tyske Schreyer som har skapt Kias formspråk de siste seks årene. Han har tidligere uttrykt interesse for å tegne en rendyrket sportsbil, men det kan nå se ut som om det kommer en helt annen type bil før det. Det blir en forhøyd og kompakt crossover med svært iøynefallende design.

Svært lite er kjent om denne bilen, ikke engang navnet. Men ryktene sier at denne konseptbilen også viser mange eksempler på elementer vi også vi se på de mer vanlige modellene, som for eksempel Sportage, som kommer i en ny generasjon om et par års tid.

I format og design ser det ut som om Kias konseptbil sikter rett mot Nissan Juke, selv om det ikke er noe Kia selv sier. Segmentet av relativt små, forhøyde crossovere vokser hele tiden, og nylig har vi sett nye tilskudd, som Peugeot 2008 og Renault Captur. Opel Mokka ble nylig lansert, og Audi har gitt signaler om at det kommer en Q1, som et mindre komplement til Q3.

Det hviskes også om at denne crossoveren, hvis den noen gang kommer i salg, kan hente sin plattform fra den sportslige Hyundai Veloster. Merkene Hyundai og Kia tilhører jo samme konsern.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning