Ford satser hardt

  Ford lanserer 25 nye modeller de neste årene.

Publisert Oppdatert
Ford lanserer 25 nye modeller de neste årene.

Ford tror at det europeiske bilmarkedet er i ferd med å bedre seg, og vil være på plass med mange nye modeller når oppgangen kommer.

Planen er å lansere 25 nye biler de neste årene, og noen av modellene er helt ferdige i dag. Men Ford velger å vente med lanseringene til bilmarkedet snur opp igjen for alvor. Om to år skal Ford gå med overskudd i Europa.

Ifølge bransjetidsskriftet Automotive News skal dette være den samme strategien som Ford hadde under den amerikanske bilkrisen i 2008 og 2009. Det er en risikofylt satsing, fordi det innebærer at modellene ikke er helt nyutviklede når de kommer i salg.

En av de nye modellene blir Ford Mondeo, som lanseres neste år. Vi kan også vente en ny Fiesta, en mer luksuriøs variant av Mondeo, med tilnavnet Vignale, den nye crossoveren Ecosport og en ny generasjon av fleksibilene S-Max og Galaxy.

Det er ikke bare Ford som mener at bilmarkedet vil bedre seg. Sjefen for Nissan og Renault, Carlos Ghosn, mener også at nedgangen har stoppet og at Europa snart øker igjen. - Vi regner med en svak oppgang på én til to prosent hvert år for de nærmeste årene, sier Ghosn.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning