Dette er Volvo S60 og V60 Polestar

De første offisielle bildene av Volvos toppmodeller er ute.

Publisert Oppdatert
Etter mange smugvisninger velger Polestar nå å løfte på sløret og vise frem de nye toppversjonene av Volvo S60 og V60. Nå dreier det seg ikke lenger om en uvanlig spesialmodell, som den forrige S60 Polestar, for de nye bilene skal selges på fire kontinenter med start i 2014.

- Med introduksjonen av V60-modellen er vi også stolte over å kunne fortsatte arven med raske Volvoer, som 850 BTCC, en tradisjon med dype røtter, sier Christian Dahl, sjefen for Polestar.

Volvo S60 og V60 Polestar får permanent firehjulsdrift fra Haldex, en trimmet versjon av T6-motoren og en sekstrinns automatkasse som standard. Null til 100 km/t går på 4,9 sekunder. Det er ett sekund raskere enn S60 T6 AWD.

Videre har bilene nyheter som launch control og noe som kalles curve hold, altså at girkassen holder fast på ett gir gjennom svingen. Kan dette være den første produksjons-Volvoen med launch control?

Designet får seg en liten oppdatering, men skiller seg ikke så mye fra tilsvarende modell med R-Design-pakke. Fronten har fått noen nye detaljer og LED-lykter, mens felgene er unike for Polestar-modellene. Sidespeilene er svarte, og hekken er utstyrt med en stor spoiler og to runde eksosrør.

Også interiøret kjenner vi igjen fra vanlige S60 og V60, men Polestar-modellene får blå søm og et nytt materiale på midtkonsollen.

Disse sportslige Volvoene kommer på nyåret.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning