Audi feirer RS2 med spesiell RS4

Husker du Audis første RS-modell? Den klassiske RS2 har 20-årsjubileum.

Publisert Oppdatert
Det er 20 år siden Audi lanserte den første RS-modellen noen gang, og det var RS2, som var basert på Audi 80 og ble utviklet sammen med Porsche.

På bilutstillingen i Geneve viser Audi frem en ny spesialversjon av RS4 for å feire denne 20-årsdagen. Den nye RS4 Nogaro har fått navnet sitt etter den blå lakkfargen.

Audi RS2 hadde en 2,2-liters femsylindret motor med turbo, men dagens RS4 har i stedet en V8 uten overlading, men med 450 hk ved 8250 o/min og 430 Nm mellom 4000 og 6000 o/min. En sjutrinns dobbelclutchkasse er standard.

Den gamle RS2 brukte 5,4 sekunder på å spurte fra null til 100 km/t, mens RS4 Nogaro bruker 4,7 sekunder på samme øvelse.

I tillegg til den eksklusive fargen får RS4 Nogaro svarte detaljer i grillen, ved vindusrammene og på eksosrørene, mens takrelingen er matt svart. Det blåsvarte temaet fortsetter på innsiden, der RS4 Nogaro har en blanding av Valcona-skinn og alcantara. Blå detaljer i setene skal minne om den klassiske RS2. Selvsagt har den også en obligatorisk plakett som viser at dette er en RS4 Nogaro.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag