Det er igjen aktivitet i Saab-fabrikken i Trollhättan. Den første forsiktig ansiktsløftede versjonen av den gamle Saab 9-3 stod ferdig i går. Men det er ennå ikke snakk om serieproduksjon, skriver Sveriges Radio.

Bilene som blir laget nå er ikke tenkt å skulle selges, men produseres for å starte hele produksjonskjeden og se at den fungerer. Det er eieren, det Hong Kong-baserte firmaet National Electric Vehicle Sweden (NEVS), som har finansiert oppstarten.

- I dag har vi fått den første bilen i den første prøveserien ferdigmontert. Det kommer flere, og denne bilen har ikke alle komponentene som skal monteres i den første bilen vi skal serieprodusere, sier NEVS' pressesjef Mikael Östlund til Sveriges Radio.

Det er mer enn to år siden det sist ble produsert Saab-biler i Trollhättan. Etter hvert skal bilen komme med elektrisk drift, men det blir tidligst om et års tid. I mellomtiden skal bilen lages med konvensjonelle forbrenningsmotorer.

NEVS er ikke ferdig med å inngå avtaler med alle underleverandørene, og kan ikke avsløre når den "egentlige" serieproduksjonen kommer i gang.
Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!