Jaguars nye crossover vakte en del oppsikt da den ble avduket på bilutstillingen i Frankfurt. Bilen er bygd på samme lette plattform som XS, merkets fremtidige mellomklassebil som skal konkurrere med BMW 3-serie.

C-X17 kalles en konseptbil, men den viser formodentlig ganske nøyaktig hvordan bilen vil se ut når den kommer på markedet. Det kan skje i 2015 eller 2016, hvis Jaguar mener at interessen er stor nok. Da vil den trolig ha et annet navn også. Fronten henter idéer fra XJ og øvrige Jaguar-modeller, og noe annet var heller ikke å vente.

I størrelsen og linjene minner den en del om modellen Evoque fra konsernsøsteren Range Rover, så dette blir en kompakt bil til Jaguar å være. Men den får en bakkeklaring på rundt 18 cm.

Denne Jaguaren skal være alternativet for dem som er lei av SUV-ene i Audi Q5-klassen og some ikke trenger de samme terrengegenskapene som i en Land Rover. Derfor er dette en såkalt softroader, i motsetning til en offroader, som fortsatt skal være Range Rovers domene.

Innvendig er det fire individuelle bøtteseter, pluss to i bagasjerommet. De kan svinges ut og fungere som campingstoler. Gjennom hele kupéen løper det en midtkonsoll som består av en serie sammenkoblede trykkskjermer som gjør det mulig også for baksetepassasjerene å surfe på nettet eller styre lydsystemet i bilen.
Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!