De som vil ha en litt morsommere Audi A3 får snart et nytt alternativ. Audi lanserer en kabrioletversjon med stofftak i god tid før våren 2014. Nå er bilen presentert med offisielle bilder.

Denne åpne versjonen av A3 er bygd på konsernets nye MQB-plattform, akkurat som VW Golf. Det skal spare 50 kg sammenlignet med forrige generasjon. Bilen vokser også i lengden, og måler nå 442 cm mot tidligere 424 cm. Samtidig øker akselavstanden med to cm til 260 cm, og også bredden vokser med to cm til 179 cm.

Stoffkalesjen skal kunne felles opp og ned i hastigheter opptil 50 km/t, og det skal bare ta 18 sekunder å lukke den. Kalesjen består av tre lag, og har en bakluke av glass. Som ekstrautstyr skal man kunne velge en spesielt tykk kalesje som demper støyen ekstra godt.

Bagasjevolumet på 287 liter er ikke så galt for en kabriolet på denne størrelsen.

Både bensin- og dieselmotorer er hentet rett fra femdørsversjonen av A3, og den kommende toppversjonen S3 Cabriolet får en toliters turbofirer på 300 hk. 1,4 TFSI og 2,0 TDI får en sekstrinns manuell girkasse, mens 1,8 TFSI har en dobbelclutchkasse som alternativ.

Senere skal A3 Cabriolet også tilbys med firehjulsdriften quattro, og det er unikt i dette segmentet.

Konkurrenten BMW planlegger både en coupé- og en kabrioletversjon av 1-serien, som da bytter navn til 2-serien. Men BMW har prioritert Gran Turismo-versjonen av 3-serien, og derfor rakk Audi å lansere A3 Cabriolet før utfordreren BMW kunne presentere 2-serie Cabriolet.

Audi A3 Cabriolet skal lanseres i Norge i god tid før kabrioletsesongen starter.
Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!